FinHome  houten huizen
Nul op de meter woningen zowel  Fins, Zweeds en  houtskelet

Een houten woning heeft onmiskenbaar onderhoud nodig

Dit doe je niet nadat je na jaren ontdekt dat een likje verf geen overbodige luxe was geweest.

Het onderhouden van de woning gebeurt direct door de goede beschermingsmiddelen en de goede verf te gebruiken. Bij sleutelklaar bouwen of bij een bouwpakket geven wij u direct een goed advies met welke verf u het beste de woning kunt gaan bewerken. U heeft hier in de lengte van jaren plezier van en het scheelt enorm aan kosten door het goede verf te gebruiken en wie kun je nu beter vragen dan aan de Finse top houtleveranciers zelf. Zij weten wat het hout nodig heeft en met ons vochtig klimaat meteen het goede.


RENOVATIE VAN HOUTEN HUIZEN

Eén van de drie activiteiten van Finnpaints/Finhome voor de Noordelijke provincies is het uitvoeren van houtrenovatie werkzaamheden. Naast de levering van verven, beitsen, oliën en wax van het Finse verfmerk Tikkurila aan particulieren, Tikkurila coatings aan industrie en professionals én het uitvoeren van schilderwerk aan houten log- en houtskeletbouw woningen. In de praktijk komen we helaas met enige regelmaat houten woningen tegen welke zijn aangetast door houtrot. Door de activiteiten samen te voegen, heeft u met Finnpaints/Finhome één aanspreekpunt voor het totaalonderhoud van uw houten woning in de Groningen, Friesland en Drenthe

HOE VOORKOMT U HOUTROT?

Houtrenovatie, ook wel houtrotsanering genoemd, wordt toegepast als er houtrot aanwezig is. Hieronder kunt u lezen wat houtrot precies is en wat de eventuele oorzaken van houtrot kunnen zijn. Hoe het te voorkomen is en hoe een en ander kundig hersteld kan worden. Ook wordt uitgelegd waarom het belangrijk is de juiste verfproducten te gebruiken zodat uw houten woning zo lang mogelijk in goede conditie blijft.

Want een ding is wel duidelijk met al onze ervaring in de praktijk; wanneer het aangetaste hout niet tijdig zal worden hersteld, gaat het proces van houtrot door met alle gevolgen van dien.

Komt u houtaantasting tegen bij uw houten woning, laat het vakkundig herstellen. Finnpaints/Finhome kan u hierbij uitstekend bijstaan.


Wilt u niet zelf schilderen maar het laten doen ?

Finhome heeft een eigen schildersteam voor optimaal onderhoud.