FinHome  houten huizen
Nul op de meter woningen zowel  Fins, Zweeds en  houtskelet

Standaard sleutelklaar betekent:  

Bouwpakket uit Finland of uit de Baltische staten franco op uw bouwkavel, incl. BTW.  

Wanden als stapelbouw 135 mm gelamineerd 90 mm hoog.  

Binnenwanden deels stapelbouw, deels als post and beam.   

Fundering:  

80 cm diepte uitgraven met beton in ijzer fundering.  

Of: metalen schroefpalen op 80 cm diepte.  

  Grondfolie voor optrekkend vocht onder het huis. We plaatsen het huis het liefst 20-30 van de grond zodat er luchtverplaatsing onder het huis mogelijk is.  

Steunbalken waarop het huis rust.  

Opbouw woning met volledige montage in de wanden van metalen schroeven om de woning in de loop der jaren iets te kunnen laten zakken.  Tegen de buitenwanden wordt van binnen eerst de energieleidingen geplaatst en vervolgens opgevuld met isovlas isolatie 18-20cm. Daarna wordt het afgewerkt met hout, gips of ander materiaal. Dit naar keuze opdrachtgever.  

Het dak wordt van binnenuit met 22 cm Isovlas isolatie en met hout of gips afgewerkt.  In het plafond kunnen lichtspots worden gemonteerd.  

Dakbedekking is met Koramic dakpannen mat.   

Sanitair: Grohe armaturen en Geberit toiletten en eventueel bad. Stelpost 3000 Euro materiaal  

Badkamer en toiletten worden voorzien van tegelwanden ( 120 cm hoogte) en  plavuizen vloer. Stelpost tegel 32 euro per m2.  

In de wanden van de badkamer wordt uiteraard vochtwerend materiaal gebruikt om schimmels etc. tegen tegaan.  

Vloeren.

Standaard houten vloeren.

Verwarming kan dmv warmtepomp Nefit. elektrische vloer- of wandverwarming, infrarood verwarming of houtpelletkachel. Deze kan ook het gebruikswater van warmte voorzien.

Warmtepomp of aardwarmte

Met een Nefit warmtepomp kiest u voor een duurzame oplossing. Deze technologie onttrekt warmte aan natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht,of maakt gebruik van restwarmte, bijvoorbeeld uit ventilatielucht. Zo bespaart u tot wel 40% op fossiele energie. Een Nefit EnviLine warmtepomp zorgt voor verwarming, warm water en voor koeling met energie uit de buitenlucht. Volledig elektrisch, een grondbron is niet nodig en zelfs een gasaansluiting is overbodig. Combinatie met een HR-ketel is ook mogelijk. Hierdoor ontstaat een intelligent hybride systeem. Bovendien kunnen Nefit warmtepompen perfect worden gecombineerd met Nefit Zonne-energie. De door Nefit zonnepanelen geleverde groene zonnestroom wordt dan optimaal ingezet om de warmtepomp te laten draaien. En met de Nefit SolarLine zonneboiler wordt een groot deel van de warmwatervoorziening afgedekt.  

Belangrijk voordeel voor zowel de gebruiker, als de installateur: één aanspreekpunt voor alle systeemcomponenten, de ervaren Nefit Service-organisatie. 


8 Zonnepanelen zijn standaard.  

Andere mogelijkheden zijn altijd bespreekbaar.   

Schilderwerk

De woning wordt aan de buitenkant standaard niet geschilderd dit om het verder laten uitdrogen van het hout tijd te geven.  

Na ongeveer een half jaar(afhankelijk van jaargetijde van plaatsing) kan een advies en een offerte bij Finpaints worden aangevraagd. 

Kozijnen en deuren:

Standaard bieden wij het Finse merk Profile aan, dat betekent lariks gelamineerde kozijnen en buitendeuren met 3 voudig glas en de ramen grotendeels kiep/kantel met vlieghorren.  

Kunststofkozijnen is ook mogelijk, dit doen we met Ewitherm.  

Binnendeuren:  

Lariks houten deuren, eventueel met glaswerk.  


Aansluiting energie en riool tot een meter buiten de woning.   

Alle materialen worden U voor de eventuele aankoop getoond en op schrift gezet zodat U krijgt wat U heeft uitgezocht. Wanneer U zelf materialen wilt aanleveren laten wij onze materialen uit de offerte.  

Plaatsing stopcontacten wordt door de installateur met u besproken, op de juiste plaats zoals U het wenst.  

Uiteraard bouwen wij volgens het laatste Nederlands bouwbesluit en werken we met Nederlandse architecten en constructeurs.  

Voor plattegronden en prijzen, stuur uw vragen naar

woongenotonline@gmail.com